7 alimente care ajuta la prevenirea cancerului de san

7 alimente care ajuta la prevenirea cancerului de san

Consumul de fructe, legume si cereale ajuta la mentinerea sanatatii de zi. Cu toate acestea, mulți oameni care de multe ori pe zi sau fabricate bunuri, alimente prajite si dulciuri reconsidere doar obiceiurile alimentare atunci când apare vreo boală.
Fructele rosii au fitonutrienti anti-cancer
Ce zici de schimbarea atitudinilor lor și să înceapă să includă mai multe alimente sănătoase în viața de zi cu zi?

 

 

– Fructe de padure

gg
„Fructele rosii, cum ar fi zmeura si mure, conțin fitonutrienți anti-cancer numit antociani, care incetini cresterea celulelor pre-maligne și pentru a preveni formarea de noi vase de sange, ceea ce poate alimenta o tumoare” Aceste alimente, de asemenea, sunt surse excelente de vitamina C, flavonoide și fibre, esente funcționarea organismului.

 

 

 

– Morcovgy
Un sondaj de Scoala de Sanatate Publica Harvard din Statele Unite, a relevat faptul că morcovul este un aliment eficient in prevenirea cancerului de san. Descoperirea a venit dupa ce de urmărire 12.000 de femei, 5700 cu cancer de san si 6300 sănătos, care a servit ca un grup de control. După ce dieta lor controlată, sa constatat că consumă două porțiuni ale plantei în fiecare zi reduce riscul de a dezvolta boala la până la 17%.  Acest lucru se întâmplă din cauza beta caroten, care protejeaza ADN-ul impotriva oxidarii, evitând formarea de radicali liberi. Potrivit studiului, cu toate acestea, acest procent poate fi atribuită femeilor in pre-menopauza.

 

 

 

  Struguri

 

uva rossa

 

Studiile au arătat că flavonoidele prezente in struguri, pot încetini creșterea celulelor maligne din organism. Expertul avertizează, totuși, că închinătorii vin rosu nu abuzează bea cu afirmația că este bine pentru sanatatea. Excesul de alcool afecteaza metabolismul întregi și poate fi veni de declanșare a altor boli, și slăbesc imunitatea.

 

 

 

Rodie

gt

Un studiu publicat in revista Cancer Research Prevenirea, Asociatia Americana pentru Cancer Research, a arătat că rodii poate ajuta la prevenirea cancerului de san. Ei au analizat interacțiunea rodul compușilor cu aromataza enzima responsabilă de producerea de estrogen și fundamental la apariția celulelor canceroase. Au ajuns la concluzia că, atunci fructul inhibă acțiunea sa.

 

 

 

– Broccoli

 

ft
„Prin stimularea enzimelor corpului, sulforan, prezente în broccoli, elimină substanțele care pot cauza celulele canceroase din organism.  Alte plante care produc, de asemenea, acest efect sunt conopida si varza. Se recomandă consumul a jumatate de cana de ceai de alimente pe zi.

 

 

 

– Condimente 

ed
Cercetatorii de la Comprehensive Cancer Center de la Universitatea din Michigam in Statele Unite, susțin că condimente, cum ar fi piper negru și curry, poate acționa pentru a reduce aspectul de celulele canceroase, fara a deteriora celulele sanatoase in san. Potrivit Daniela Cyrulin, efectul este polifenolii, antioxidanti, care au o acțiune anti-inflamator.

 

 

– Soia 
Soia și derivați, cum ar fi laptele de soia și tofu, contin nutrienti din compoziția sa numit fitoestrogen. Este similar cu estrogen natural produs de organismul feminin in timpul adolescentei si, prin urmare, există o concurență între ele în corpul nostru. „Aceasta disputa interferează cu enzimele importante pentru dezvoltarea celulelor canceroase